Over mij

Vanaf kleins af aan is sport en bewegen bij mij met de paplepel ingegoten. Hierbij voerde plezier en een gezonde competitieve instelling de boventoon. Sinds mijn 15e beoefen ik zowel triathlon als krachttraining en haal ik er veel voldoening uit deze twee verschillende sporten met elkaar te combineren. Daarnaast was ik van nature enorm nieuwsgierig en theoretisch aangelegd. Hieruit volgde een grote interesse voor zowel de praktische als theoretische kant van duurtraining, krachttraining en sport science.

Een logische vervolgstap hieruit was het volgen van de studie Bewegingswetenschappen aan de VU in Amsterdam. Hier heb ik veel wetenschappelijke kennis opgedaan over onderwerpen zoals inspanningsfysiologie, sport psychologie en biomechanica. Daarnaast heb ik interessante praktische ervaringen opgedaan bij de Performance Analyse afdeling van Feyenoord 1, de Strength & Conditioning afdeling op het Olympischs Trainingscentrum Papendal en het volgen van verschillende cursussen. 

Als laatst is er sinds 2021 een nieuwe sport op mijn pad gekomen genaamd Hyrox. Dit is een sport waar hardlopen wordt afgewisseld met verschillende functionele krachtoefeningen. De mix van uithoudingsvermogen met kracht maakt dit vanwege mijn persoonlijke interesse en trainingsgeschiedenis de ideale sport. Als hoogtepunt heeft dit geresulteerd in het winnen van het wereldkampioenschap Hyrox t/m 24 jaar in 2022 Las Vegas en 2023 in Manchester.  

Momenteel ben ik in dienst als S&C coach bij TeamNL. Hierbij is het mijn taak de krachttraining van de Talentgroep Schaatsen Midden-Oost Nederland en de Talentgroep van de Paralympische Wegwielrenners te programmeren en begeleiden. Naast deze werkzaamheden wil ik mijn passie en kennis over sporten graag inzetten bij het begeleiden van fanatieke atleten of het oplossen van sport-gerelateerde vraagstukken

Master Bewegingswetenschappen

ASCA Associate Level 2 Strength & Conditioning Coach

Officieel Hyrox coach

Fitnesstrainer A

Triathlon Trainer Niveau 1

Wereldkampioen Hyrox AG 16-24 (2022 & 2023)

2e plaats EK Hyrox AG 25-29 (2023)

Meerdere jaren deelname aan de Eredivisie Triathlon

– Deelname WK triathlon voor amateurs (2016)

– Meerdere deelnames aan NK triathlon